Capitol Hill Condo view

Capitol Hill Condo

This unaltered 3,000sf condominium was purchased in 2005 by an empty-nester couple, both of whom are educators at a local University. The scope of work included a complete interior 'gut-renovation', the conversion of an exterior roof-deck into an indoor conservatory, exterior window and door replacement as well as new systems and acoustical upgrades. The design concept pays homage to the building's mid-century 'northwest contemporary' architectural heritage by utilizing influences from designers of the era such as Ralph Anderson, Roland Terry and the interiors of Jean Jongeward. In addition to respecting its history, the owners desired the home to have a luminous quality, which was accommodated by the extensive use of translucent walls, doors and skylight elements.

Capitol Hill Condo living room
Capitol Hill Condo hallway
Capitol Hill Condo hallway
Capitol Hill Condo kitchen
Capitol Hill Condo kitchen
Capitol Hill Condo bathroom
Capitol Hill Condo bathroom
undefined
undefined
undefined

Location: Seattle, WA
Building area: 3,000sf
Completion: 2005
Photographer: Ben Benschneider