Joule

Joule

Joule, the re-located first restaurant from celebrated husband and wife cooking team Rachel Yang and Seif Chirchi at the Fremont Collective is a riff on the Korean steakhouse. The design, like the menu, is simple and concise — an open kitchen with counter seating, a long banquette, and a communal dining table and bar at the front. The ingredients: fir casework, marble and zinc countertops, a band of mirror wrapping around the room above a robin's egg blue customized damask wall print playing off the name of the restaurant. The detailing is restrained; the lines are clean. The structure of the existing building — a converted warehouse — provides the backdrop. Joule shares the Fremont Collective with the Heliotrope designed mountain sports retailer, evo, and The Whale Wins restaurant.

Joule
Joule from entrance
Joule
Joule
Joule bar
Joule kitchen
Joule bar detail
Joule

Location: Seattle, WA
Contractor: Dovetail
Interior Installations: Electric Coffin
Building Area: 1,600sf tenant improvement
Completion: 2012
Photographer Aaron Leitz